Herrie in de tent

Voor kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot-)ouders

Met Herrie in de tent maakt Frisse Oren een nieuwe tekstloze muziekvoorstelling voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar en hun (groot-)ouders. En bovendien een voorstelling die ook heel fijn is voor in de openlucht….

Herrie in de tent gaat over twee kampeerders die op vakantie zijn en hun tentje op een camping, op gepaste afstand van elkaar, opzetten. De ene zet haar tentje keurig op en stalt haar spulletjes netjes uit om vervolgens heerlijk te kunnen genieten van de stilte en om lekker in haar boek te lezen. Dan krijgt ze opeens een buurvrouw die een stuk luidruchtiger en chaotischer is. Wat is dat voor een herrie die uit haar tent komt? Hoe wordt dit toch nog gezellig voor allebei?

Alle bekende campinggeluiden en gebruiken komen op muzikale wijze voorbij: het luchtbedpompje, de onvermijdelijke mug in de tent, gesnurk van de buren…

Herrie in de tent wordt gespeeld door twee duo’s die afzonderlijk van elkaar dezelfde voorstelling op verschillende locaties kunnen spelen. De duo’s bestaan steeds uit een melodie- en een basinstrument. Deze twee duo’s zijn:

  • Stefanie Liedtke (fagot/blokfluit) en Marieke Franssen (dwarsfluiten)
  • Joost van Genugten (bastuba) en Sjoerd Pauw (trompet)