Wat niemand weet als theatraal orkestwerk

Door uw orkest en verteller Rudi van Hest

Het verhaal van Tonke Dragt en de muziek van Bastiaan Woltjer in een theatrale bewerking voor orkest en verteller – een familievoorstelling voor iedereen van 5 jaar en ouder

Een langgekoesterde wens ging in december 2016 in vervulling: de muziekvoorstelling Wat niemand weet, van Koperkwintet KWIVR, werd voor het eerst op het podium gebracht in een bewerking voor orkest en verteller.

Componist Bastiaan Woltjer en verteller/klarinettist Rudi van Hest hebben de succesvolle muziekvoorstelling bewerkt voor symfonie- of harmonie/fanfare-orkesten en brassbands die van plan zijn een concert voor families of basisschoolkinderen te verzorgen.

Tonke Dragt schreef voor de Kinderboekenweek 2007 het prentenboekje Wat niemand weet, geïnspireerd op het fascinerende verhaal van Noach en de Ark. Ze voorzag het verhaal van verrassende nieuwe wendingen. Door de nadruk te leggen op het universele karakter van het verhaal kunnen kinderen en volwassen met willekeurig welke levensovertuiging zich er mee kunnen identificeren.

Wat niemand weet is geschikt voor iedereen van 5 jaar en ouder en wordt verteld door Rudi van Hest.

Het arrangement omvat:

  • partituur en bladmuziek (excl. auteursrechten)
  • script: tekst, theatrale aanwijzingen voor dirigent en orkest
  • decor en rekwisieten, geluidsinstallatie
  • een uitgebreid lespakket dat voor de groepen 3, 4 en 5 in het basisonderwijs kan worden ingezet. De kinderen leren o.a. het lied uit de voorstelling.

Op aanvraag is het mogelijk een gehele registratie van dit vertelconcert te bekijken. Mocht u geïnteresseerd zijn om in samenwerking met Muziekvoorstelling.nl dit verhaal met uw orkest tot leven te brengen, neemt u dan contact op met:

Rudi van Hest
rudi@frisseoren.nl
06-24642470