Lichterlaaie

Door Koperkwintet KWIVR

Een vlammende muziekvoorstelling voor iedereen van 6 jaar en ouder.

Vier brandweermannen en één brandweervrouw wachten in een brandweerkazerne op het rinkelen van de alarmbellen. Samen staan zij 24 uur per dag paraat, verlangend naar vuurzeeën en hunkerend naar heldendaden. Tot die tijd worden hun vurige wensen geblust met het onderhoud van het materieel, inspecties, briefings en de ietwat eigenaardige liefhebberijen die de brandweerlieden erop na houden. En met wachten, héél véél wachten…
Lichterlaaie is een humoristische muziekvoorstelling over alledaagse helden, smeulende dromen en de moed die nodig is om regels te breken als de nood aan de man is.

Met muziek van Bastiaan Woltjer (Woei!, Buzz Aldrin/Theatergroep Oostpool, Ophelia/De Veenfabriek) en in regie van Michael Helmerhorst (Beumer & Drost, Het Volk, Frommerman).

Lichterlaaie kan tevens geboekt worden als schoolvoorstelling voor de groepen 5 en 6. Bij deze voorstelling wordt lesmateriaal ontwikkeld voor het digibord.

Koperkwintet KWIVR
Koperkwintet KWIVR houdt zich vol overgave bezig met het concertpubliek van morgen. Met het interactieve kleuterconcert Roodkapje en met de muzikale voorstellingen Wat niemand weet, Praten met je oren dicht en Lichterlaaie was dit koperkleurige gezelschap te zien en te horen in het hele land.

De voorstellingen van KWIVR zijn dankzij diverse onderwijsorganisaties talloze keren terug te vinden in basisscholen in het hele land. Zo bereikt KWIVR grote groepen kinderen die nog nooit in hun leven een voorstelling hebben meegemaakt. Daarnaast heeft KWIVR ook een vaste plek verworven in de jeugdprogrammering van de grote (concert)podia en festivals.