Joost van Genugten – tuba

Joost van Genugten speelt tuba in diverse kindervoorstellingen sinds 2012. Voor Frisse Oren speelde hij in de voorstellingen Wat Niemand Weet, Praten met je Oren Dicht, Lichterlaaie en Herrie in de Tent.

Op 13 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste cornet lessen bij de muziekschool in Sint-Oedenrode. Na eerst een overstap naar tenortuba speelt hij sinds zijn 16e jaar bastuba. Aan het Fontys Conservatorium in Tilburg studeerde hij achtereenvolgens tuba docerend musicus, aantekening trombone klassieke en geïmproviseerde muziek, Ha-Fa directie (Bachelor) en Vakdocent Primair Onderwijs (post-HBO). Aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen deed hij nog een specialisatie als Muziekspecialist in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs (post-HBO)

Naast het spelen voor Frisse Oren is Joost momenteel tubaïst bij het Orkest Koninklijke Marechaussee en speelt hij sousafoon bij de Tilburgse brass-formatie Dr. Brass. Verder speelt hij als freelancer voor verschillende orkesten en ensembles in allerlei soorten en maten. Van klassieke kamermuziek tot kleine jazz bezettingen en van harmonie/fanfare/brassband tot symfonieorkesten. Als dirigent wordt Joost regelmatig gevraagd voor interim/projectmatige opdrachten en als vakleerkracht muziek verzorgt hij muzieklessen in het Primair Onderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Met Frisse Oren speelde Joost in Lichterlaaie en momenteel in Herrie in de tent. Joost bereidt zich voor op de acrobatische muziekvoorstelling HEBBES.