Frisse Oren speelt op de Dag van de Componist

Dag van de Componist

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert New Music NOW de eerste Dag van de Componist met als motto Leve de Componist! Een feest van de nieuwe muziek. Door het hele land klinkt muziek van in Nederland actieve componisten: niet alleen in concertzalen en theaters, maar ook vanaf klokkentorens, op straat en in huiskamers. Vanuit TivoliVredenburg in Utrecht zijn er talkshows en concerten. Mediapartners NTR en VPRO verslaan het live en New Music NOW streamt de hele dag. Reporters doen vanuit het hele land verslag van de Dag van de Componist.

En Frisse Oren speelt ook mee en wel in TivoliVredenburg. Met de muziek van Strek, geschreven door componist Oene van Geel.

Tijdens de Dag van de Componist vinden door het hele land liveprogramma’s plaats van componisten, musici, muziekliefhebbers, podia, ensembles, gezelschappen – van intieme huiskamerconcerten tot grootse muziek events. De Dag van de Componist viert de vitaliteit en veelkleurigheid van nieuwe muziek in alle facetten. Diverse steden, podia, festivals en ensembles uit het hele land werken mee aan de Dag van de Componist. Iedere organisatie presenteert een feestelijk programma in de eigen stad of regio, met meer dan 100 concerten op 1 dag, met muziek van ruim 100 componisten.