Samia te Nuijl – technicus

 

Nikla Katsburg – PR, marketing en verkoop

Nikla is na haar Taal- en Cultuurstudies aan de universiteit van Utrecht de culturele sector ingedoken, als freelance PR-medewerker, marketeer, organisatie-pro en communicatiekracht.

Betrokken, inventief, creatief, out of the box, professioneel en het zonnetje in huis – dat karakteriseert haar aardig.

Samen met Marijke Katsburg, haar moeder, runt ze De Voorstelling, het bureau voor leuke dingen. Sinds 2021 verzorgt Nikla voor Frisse Oren de PR, marketing en verkoop.

 

Sjoerd Pauw – trompet

Sjoerd studeerde in Arnhem bij Tonnie Kievits, eerste trompettist Phion. Sjoerd was vast lid van koperkwintet KWIVR, onderdeel van Muziekvoorstelling.nl, de voorganger van Frisse Oren. Dit kwintet specialiseert zich in het maken van jeugdtheatervoorstellingen.

Hij speelt naast moderne trompet ook baroktrompet en speelt daarmee de solopartijen in grote koorwerken als Georg Friedrich Händels Messiah en de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach. Als remplacant speelt hij oa. bij het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten. Verder heeft hij meegespeeld bij diverse projecten van Merlijn Twaalfhoven. Als docent is hij actief via Kunstwerk Het Musiater voor “Meer Muziek in de Klas”, het project om muziek aan alle kinderen op de basisschool te onderrichten, waar onder andere Koningin Maxima zich voor inzet.

Sjoerd Pauw is sinds 2007 trompettist bij Orkest de Ereprijs.

Bij Frisse Oren speelde Sjoerd in de voorstellingen Wat niemand weet, Praten met je oren dicht, Lichterlaaie. Momenteel tourt Sjoerd met Herrie in de tent door het land.

 

Jaber Fayad – ud en compositie

Jaber was born in As-Suwayda, Syria, he started learning the Oud at a young age.

Jaber was born in As-Suwayda, Syria; he started learning the Oud at a young age. He left Syria after obtaining a bachelor’s degree in Oud, performing at the conservatory of Damascus. He then graduated cum laude with his master’s degree at Codarts, the conservatory of Rotterdam, with the pleasure of being taught composition by Mr Paul van Brugge.

Between the time he arrived in the Netherlands in 2015 and the time he obtained his master’s degree in 2022, Jaber has performed at many festivals, including the Dutch Harp, Wonderfeel, Le Guess Who Festivals, as well as performing at many stages, such as the Concertgebouw, Elbpheleharmony, Paradiso, and TivoliVredenburg. He performed in the interdisciplinary byshow Salam Noord-Nederlands Toneel and Asko/Schönberg. He also played as a soloist with Nederlands Blazers Ensemble, where they played one of his self-composed pieces, and with the Rotterdam Philharmonic orchestra in Dubai Expo 2021. He has published one EP called Sufi Taksims.

Jaber is considered a diverse and elastic musician. His Oud performance mirrors the range of his artistic influences and varying musical styles, such as Arabic music, Azerbaijani music and the vast and various principle of Ottoman traditional music.

After moving to The Netherlands, he was busy merging Middle Eastern and European styles. Jaber showcased the Beauty of the crossover between Middle Eastern music and Classical, Jazz and Flamenco music through his original compositions.

With Frisse Oren Jaber played in Kras. Currently he is writing the music for Wiegeling, the performance for babies in which he will also perform.

 

Bastiaan Woltjer – trombone, tuba en compositie

Bastiaan Woltjer is een muzikant en componist, wonend in Amsterdam.

Bastiaans grote passie is muziektheater. Hij speelde in een groot aantal muziektheatervoorstellingen bij onder andere Orkater en Toneelgroep Oostpool. Sinds 2017 maakt hij onderdeel uit van het artistieke team van muziektheatergezelschap De Veenfabriek.

Hij speelde daarnaast met veel uiteenlopende bands: Wicked Jazz Sounds Band, Konrad Koselleck Big Band, Tetzepi, Merlijn Twaalfhoven, Spinvis, Willem Breuker Collectief en vele andere.

Bastiaan studeerde in 2005 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde zowel jazz als klassiek trombone.

Bastiaan was één van de oprichters van Muziekvoorstelling.nl, de voorganger van Frisse Oren voor wie hij de muziek van vele kindervoorstellingen componeerde en met een groot aantal ervan door heel Europa speelde. Zo schreef hij de muziek van en speelde in Wat niemand weet, Praten met je oren dicht, Woei!, Lichterlaaie en Het Boompje. Voor de voorstelling Herrie in de tent schreef hij de muziek en in SMAK speelde hij trombone.

 

Sterre Konijn – zang

Met haar interesse in muziek, taal en theater heeft Sterre Konijn een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd.
Ze zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek en van jazz tot klassieke avant-garde, speelt in muziektheaterproducties en speelt daarnaast viool, theremin en duduk. Ze componeert, improviseert, arrangeert, vertaalt en werkt graag samen met artiesten uit allerlei disciplines en genres. Ze treedt op in traditionele concertzalen als het Concertgebouw, Carré en Paradiso, maar ook op een mesthoop op Terschelling, in de lucht boven Florence en in virtual reality in de Onderwereld.

Zij kreeg als lid van een het Nationaal Jeugdkoor en als studente aan het Conservatorium van Amsterdam een klassieke zangopleiding, en leerde alle mogelijkheden van haar stem kennen aan het Deense Complete Vocal Institute. Zij behaalde haar master Muziektheater bij Paul Koek en de Veenfabriek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde zij Italiaans en kunstgeschiedenis aan de Universiteiten van Amsterdam en Rome.

Ze zong en speelde in theaterproducties van o.a. Silbersee, Ulrike Quade Company, Theater Sonnevanck en Herman van Veen. Als solist werkt ze regelmatig samen met hedendaagse componisten als Kate Moore en Martijn Padding, met orkesten als Orkest de Ereprijs en Phion, met ensembles als Fuse, Nieuw Amsterdams Klarinetkwartet en Pynarello, en met gelijkgestemde musici als Merel Vercammen, Mike Boddé en Christiaan Verbeek. Ook maakt ze deel uit van het a capella ensemble Kobra en het tango-ensemble Astori Amsterdam. Sterre won het Concours de la Chanson Alliance Française en was te gast bij o.a. Radio 4, Podium Witteman, Kunststof en Vrije Geluiden.

De laatste jaren ontwikkelt Sterre zich als componist. Ze schreef muziek voor producties van Conny Janssen Danst, Silbersee, Celine Daemen, Kobra Ensemble en Danstheater Aya.
In 2021 bracht ze haar debuut-cd ‘een’ uit, een conceptalbum op de grens tussen muziek en theater, waarop haar eigen composities een groot aandeel vormen.

Bij Frisse Oren speelt Sterre in Het Boompje en Wiegeling.

 

Yung-Tuan Ku – percussie

Born in 1988 in Taipei, Taiwan. Yung-Tuan received her percussion bachelor in National Taiwan Normal University in 2010 and completed her percussion master study in Conservatorium van Amsterdam with “Cum Laude” in June 2015.

She is the prize winner of International Percussion Competition Luxembourg 2012, Tromp Percussion competition 2014, AHK Eindwerkprijs 2015, scholarship and support from Jan Pustjens Foundation and Stichting Eigen Muziekinstrument in 2016, Silbersee Spritzl maker in 2019/20.

Since 2011 she is based in Amsterdam. She is active in different chamber music groups and music theater projects. She is an artist member of Studio MAPA Nederland and Platform for Artist Nederland Taiwan. Also part of the Moving strings collectives, improvisation trio Hupata and frequently collaborate with Silbersee. She co-creates and performs Geel (2+) with Mimewave/stichting 2ater. The production is currently touring in the Netherlands, Belgium, China, and was selected for IPAY showcase 2021(International association of performing arts for youth) and NOW festival Shanghai China 2020.

With Frisse Oren Yung-Tuan plays in Stapel and Luna.

 

Daan Verlaan – harp, zang en compositie

Daan Verlaan (Leiden, 1978) is een musicus met een veelzijdige achtergrond en een brede interesse. Hij studeerde Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden, en klassieke compositie aan het Rotterdams Conservatorium, bij Klaas de Vries en Peter-Jan Wagemans. Verlaan ontving prijzen voor verschillende van zijn composities, waaronder de Jan van Vlijmenprijs en de Jonge Componisten publieksprijs. Hij schreef werken voor onder andere Cappella Amsterdam, het ASKO ensemble, en de Radio Kamerfilharmonie. Literatuur en poëzie spelen vaak een belangrijke rol in zijn composities. Zo schreef hij een reeks stukken rond het literaire fenomeen van de reis door de onderwereld (Katabasis), en schreef hij voor een korenfestival in Leiden een stuk voor 250 zangers op de Leidse “muurgedichten”.

Als zanger en harpist is Verlaan werkzaam bij zeer uiteenlopende gezelschappen: in professionele koren zoals het Laurens Collegium, in kleinere ensembles zoals het Belgische ensemble voor middeleeuwse muziek “Clubmédiéval”, in jazz en pop.

Bij Frisse Oren speelt Daan in Het Boompje en Stapel. Voor Stapel schreef Daan tevens de muziek.

 

Douwe van der Meulen – hobo

Douwe behaalde in 2006 zijn masterdiploma bij Ernest Rombout aan de Hogeschool voor
de Kunsten Utrecht; daarvoor studeerde hij bij Pauline Oostenrijk aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het behalen van zijn master studeerde hij nog een aantal jaar bij Frank de Bruine op barokhobo.

Douwe speelt al jaren muziektheater voor de kleinsten; ook heeft hij ervaring met het geven van (internationale) workshops voor kinderen. Hij geeft tevens hoboles aan de Nieuwe Muziekschool Alphen en Cultuurhuis Garenspinnerij Gouda.

Douwe maakt deel uit van het Laurens Bach orkest, onder leiding van Wiecher Mandemaker. Verder is hij werkzaam geweest als remplaçant als solo-hoboïst bij het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten.

Met Frisse Oren speelde Douwe in Jimmy en SMAK. Op dit moment tourt Douwe met Zwier en Strek door Europa.

 

Stefanie Liedtke – fagot en blokfluit

Stefanie Liedtke is een veelzijdig musicus, gespecialiseerd in zowel hedendaagse als oude muziek. Zij studeerde fagot en blokfluit aan conservatoria in Duitsland (Stuttgart, Freiburg) en in Nederland (Rotterdam en Utrecht). In 1992 won ze de 2e prijs bij de internationale competitie “Fernand Gillet”.

Aan het begin van haar carrière werkte ze als eerste fagottiste drie jaar bij het Nederlands Ballet Orkest en een jaar in het kamerorkest Camerata in Athene. In de loop der tijd richtte zij zich steeds meer op de moderne muziek en op het spelen van oude muziek op historische instrumenten. Ook experimenteert ze graag met instant composing en het bij elkaar brengen van verschillende disciplines zoals muziek, beweging en theater.

Stefanie richtte in 1999 twee ensembles op: Palmós en Trio Kassandra. Palmós begon als duo, fagot en piano, en breidde later uit met cello. Afhankelijk van de projecten werd ook in grotere bezetting gespeeld. Voor Palmós gaf Stefanie samen met haar Griekse partner Lorenda Ramou meer dan 30 compositie opdrachten veelal aan jonge nog onbekende componisten. Na 10 jaar sloot Palmós haar activiteiten af met de cd ‘Breathless’ met werken van Berio, Skalkottas, Yun en Kyriakides.

Stefanie speelt regelmatig als soliste op festivals in binnen- en buitenland. Zij maakte deel uit van het Xenakis Ensemble en speelt bij de Ostravska Banda en Insomnio. Met Frisse Oren maakt ze vooral muziektheater voor kinderen.
Ook treedt Stefanie op met verschillende barokensembles waaronder Eik en Linde en met Flamencokoor Calle Real.

Met Frisse Oren speelde Stefanie in Jimmy en SMAK. Op dit moment tourt Stefanie met Zwier, Strek en Herrie in de tent door Europa.