Team

Uitvoerenden:
Frisse Oren

Sterre Konijn – zang

Met haar grote interesse voor muziek, taal en theater, heeft zangeres Sterre Konijn (1987) een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Zij treedt op in muziektheater-, cross over- en modern klassieke producties.

Zij kreeg als lid van het Nationaal Jeugdkoor en als studente aan het Conservatorium van Amsterdam een klassieke zangopleiding, maar vervolgde haar studie in Denemarken aan het Complete Vocal Institute. Dit instituut heeft als doel alle mogelijkheden van de stem te ontwikkelen en deze in alle mogelijke stijlen toe te passen. Zij behaalde haar master Muziektheater bij Paul Koek en de Veenfabriek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde zij Italiaans en kunstgeschiedenis aan de Universiteiten van Amsterdam en Rome.

Zij zingt van jazz tot Bulgaarse volksmuziek, ze was een zingende poppenspeelster in de muziektheatervoorstelling Krabat, zingt bij Theater Tol klassiek op ruim 30 meter hoogte en speelt viool en theremin. Zij trad op in concertzalen waaronder Het Concertgebouw, Carré en Paradiso, maar ook in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, in de lucht boven Florence en binnenin Brug9 over een Amsterdamse gracht. Zij werkte samen met o.a. Het Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Budapest Festival Orchestra. Zij was de afgelopen jaren te horen bij Radio 4, Podium Witteman, De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en Omroep Max.

Sterre behaalde de nationale finale van het Prinses Christina Concours als duo met Nora Fischer, en won in 2014 de eerste prijs op het Concours de la Chanson Française.

Daan Verlaan – tenor en harp

Daan Verlaan (Leiden, 1978) is een musicus met een veelzijdige achtergrond en een brede interesse. Hij studeerde Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden, en klassieke compositie aan het Rotterdams Conservatorium. Tegelijk ontwikkelde hij zich als zanger en harpist, en speelt en zingt in allerlei gezelschappen: professionele koren zoals het Laurens Collegium, en verschillende ensembles zoals het Belgische “Clubmédiéval”. Daan verdiept zich in van alles, van middeleeuws tot modern en zelfs jazzharp. Het schrijven en herinterpreteren van liedjes is voor hem altijd een manier geweest om al deze verschillende werelden met elkaar te verenigen. Met de muziek die hij zo verzamelt treedt hij ook solo op, in theaters en huiskamers of waar dan ook: musea zoals het Mauritshuis, een festival in de open lucht, of een gekostumeerd society diner in een oude Citroën garage.

Bastiaan Woltjer – trombone, tuba, zang en componist
In 2005 sloot Bastiaan (1981) zijn studie af aan Conservatorium van Amsterdam, hij studeerde jazz én klassiek trombone bij onder andere Jilt Jansma, Iwan Meylemans en Martijn Sohier.

Na zijn trombone studie is hij zich steeds meer gaan richten op muziektheater en compositie.
Bastiaan zoekt graag samen met musici, acteurs, regisseurs of dansers naar nieuwe vormen om met muziek, tekst en beweging een verhaal te vertellen. Hij bijt zich vast in het onderwerp van de voorstelling en weet met zijn brede muzikale achtergrond iedere voorstelling een eigen muzikale taal te geven.

Foto: Saris & den Engelsman

Bastiaan speelde als trombonist vanaf 2006 in een groot aantal voorstellingen van muziektheatergroep De Veenfabriek in regie van Paul Koek. Deze voorstellingen met Koek waarin telkens op creatieve wijze een symbiose ontstaat tussen tekst en muziek zijn van blijvende waarde geweest voor zijn eigen creativiteit en ontwikkeling als componist.
In 2016 werkte Bastiaan als componist bij de Veenfabriek samen met Paul Koek en schrijfster Elsa May Averill aan de voorstelling Mahagonny, My videoland, gebaseerd op fantasiën van verstandelijk beperkten.
Vanaf 2017 is Bastiaan als trombonist, componist en muzikaal leider vast verbonden aan de Veenfabriek.

Voor Toneelgroep Oostpool schreef Bastiaan muziek voor een drietal voorstellingen in regie van Joeri Vos, waaronder de openingsvoorstelling van Oerol 2015: Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?

Bastiaan is daarnaast de vaste huiscomponist van de muziekgezelschappen Koperkwintet KWIVR en Alle Hoeken van de Kamermuziek. Dat resulteerde de laatste 10 jaar in een groot aantal succesvolle voorstellingen in Nederland. Met de 1+ voorstelling Woei toert Alle Hoeken van de Kamermuziek in het seizoen ‘16/’17 door Europa en de muziek van de voorstelling Wat Niemand Weet is inmiddels bewerkt voor symfonieorkest en verteller.

Anneke Wensink – hoorn en zang
Anneke Wensink studeerde hoorn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en volgde masterclasses bij vermaarde hoornisten in binnen en buitenland. Tijdens haar studie maakte zij deel uit van verschillende jeugdorkesten waaronder het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Oostenrijks Jeugd Symfonie Orkest en het Ricciotti ensemble waarvan zij tevens vijf jaar tourneemanager is geweest.

Foto: Saris & den Engelsman

Momenteel richt zij zich, zowel als hoorniste en als één van de drijvende krachten achter Muziekvoorstelling.nl, volledig op jong publiek. Ze maakt deel uit van de muziektheatergezelschappen Koperkwintet KWIVR (Roodkapje 4+, Wat niemand weet 5+, Praten met je oren dicht 4+, Lichterlaaie 8+), het Wervelwind Ensemble (Jimmy 6+, Zwier 1+) en Alle Hoeken van de Kamermuziek (Takkenherrie 8+, Woei! 1+).
Voor Muziekvoorstelling.nl werkt zij als artistiek coördinator en producent.

Sybrand van der Werf – regie en vormgeving
Sybrand van der Werf (*1977) heeft een achtergrond in zowel muziek en theater als in de wetenschap. In 2003 voltooide Sybrand aan de Rijksuniversiteit te Groningen zijn studie Kunstmatige Intelligentie (in de richting van Cognitieve Musicologie) en in 2006 studeerde hij af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn studie in Groningen regisseerde hij reeds zijn eerste opera: de Nederlandse première van Antonín Dvorák’s de Duivel en Katja.

Tijdens zijn studie in Maastricht was hij actief als acteur (onder meer bij jeugdtheatergezelschap het Laagland) en regisseerde hij diverse amateur-toneelverenigingen. Direct na zijn studie regisseerde hij een kamerversie van de opera Blauwbaards Burcht van Belá Bartók in een kameropera-versie.

Sinds 2010 is Van der Werf ook in Duitsland werkzaam (vooral binnen het jeugdtheater), onder meer bij Theater Grüne Sosse te Frankfurt, waar hij in 2011 de zeer positief ontvangen productie Himmel und Meer maakte, die in 2014 ook in het International Youth Theatre Festival te Hamadan, Iran, te zien was. Binnen de opera werkt Van der Werf bij het Nationaltheater Mannheim, waar de jeugdopera Der Unsichtbare Vater van Juliane Klein in 2014 in première ging. Zeer onlangs regisseerde Van der Werf Don Giovanni bij de Dutch National Opera Academie en bij het Nationaltheater Mannheim, waar hij een bewerking van Händels’ Orlando onder de naam Amor regisseerde. In 2017 is Van der Werf opnieuw te gast bij Opera Zuid bij de opera Werther.

Ruben van Gogh – librettist
Ruben van Gogh (1967) is optredend dichter en schrijver van te zingen dingen.
Hij schreef zeven bundels, twee musicals, elf opera’s (van een-acters tot avondvullenden), vier kinder-meezingconcerten en tal van losse zangteksten, voor o.a. het Concertgebouw, de Nationale Opera, Sesamstraat, Tania Kross, Wishful Singing, Blink Educatie en Zazí. Daarnaast publiceerde hij een bundel met vertalingen van Jacques Prévert.
Hij werd gezongen door o.a. Tania Kross, Céline Purcell, Lilian Vieira, Sjors van der Panne, Kenneth Herdigein, Tommy (uit Sesamstraat), het Nederlands Kamerkoor, Wishful Singing, Zazí, het Dariofo koor en zo’n 5000 schoolgaande kinderen van IJburg.
Hij werd op muziek gezet door o.a. Bob Zimmerman, Henny Vrienten, Toek Numan en Thijs Borsten.

Udo Thijssen – vormgeving en kostuums
Udo Thijssen werkt sinds 2004 als freelance scenograaf in Nederland. Hij heeft de vormgeving verzorgd van producties bij verschillende gezelschappen in Nederland zoals Tryater, het Noord Nederlands Toneel, Theater Gnaffel, Hoge Fronten/Lieke Benders, Het Laagland, Koperkwintet KWIVR en meer. Naast zijn werk in het theater is hij vormgever van evenementen zoals het Kinderboekenbal en geeft hij ook lessen en workshops in zijn vakgebied aan kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs. In 2014 richtte hij Stichting RAVENS op. RAVENS maakt sterke, beeldende theaterproducties geïnspireerd op de levens van uitzonderlijke mensen. Hij maakte zijn debuut als theatermaker op het Amsterdam Fringe Festival met de voorstelling Dust Devil.

Zijn toneelbeelden kunnen getypeerd worden als theatrale installaties. Ze hebben een open karakter, waardoor de theaterruimte meegenomen wordt in het toneelbeeld. Door deze transparantie mag het publiek zien wat de constructie van het toneelbeeld is en hoe scenes op de vloer in het bijzijn van het publiek gemaakt worden. Zijn kostuums hebben een hedendaags karakter en zijn vaak een combinatie van bestaande en zelf vervaardigde kleding. In de stilering zorgt hij regelmatig ervoor dat combinaties ontstaan die niet helemaal samen gaan en verwerkt hij vervreemdende elementen in de kostuums. Dit zorgt voor een theatraal effect en spreekt met name een jeugdig publiek altijd aan.

Bewaren

Bewaren

Bewaren